De noot van zuster Gertrudis

Roeping is ingaan op de uitnodiging van God. Maar God ervaren, Zijn aanwezigheid waarnemen: dat vraagt om aandacht, openheid en stilte. Hij ‘spreekt’ op zoveel manieren, in het gebed, tijdens het werk, in een gesprek, in de stilte en in de natuur, of zomaar op een ontspannen wandeling door de tuin. Hij spreekt je aan, waar je je ook bevindt; maar merk je Hem op? En welke duiding geef je aan je ervaringen?

Dit is de ervaring van onze zuster Gertrudis:

“Ik stond eens onder de notenboom in de kloostertuin te luisteren naar de stilte. En opeens KNAP… boem, een noot knapte open en viel neer op het gras. En even later weer KNAP… boem. Het was een ervaring die me heel veel gezegd heeft. Zelfs binnen gesloten muren werd de hele hemel oneindig groot en ver. Ik beleefde die enorme ruimte. Gods uitnodiging is een uitnodiging tot leven, tot open komen, de wereld op een nieuwe manier waarnemen, als het ware met Gods ogen, in het hier en nu.”

Een uitnodiging om stil te staan, bewust je omgeving waar te nemen – de natuur, de mensen om je heen, dat wat er in je leeft. Als je even helemaal aanwezig bent, kan de ruimte zich ontvouwen: openheid voor wat is.

Alles over roeping: klik hier

Meld je aan en ontvang onze berichten in je mailbox