‘Gebed verandert de werkelijkheid’

Foto: Pixabay.com

Een actief gebedsleven helpt je om te groeien in een persoonlijke en diepe relatie met Jezus. Gebed is spreken met Jezus, naar Hem luisteren, Hem beschouwen, met Hem spreken zoals je met een vriend of vriendin spreekt. Gebed is de weg naar het hart van de Vader en het zal je leven veranderen. Dat zegt paus Franciscus in een video over zijn gebedsintentie voor de maand december.

Paus Franciscus vroeg de Kerk [december 2020] om te bidden voor een leven van gebed. De paus ziet gebed niet als zomaar een moment van innerlijk stil zijn. ‘Door te bidden, veranderen we de werkelijkheid. En we veranderen ons hart’, zegt hij in de video.

Gebed zorgt altijd voor een verandering. ‘We kunnen van alles doen, maar zonder gebed werkt het niet’, zegt de paus. Jezus trok zich vaak terug op een eenzame plaats om te bidden tot de Vader. Het Evangelie laat zien dat Jezus zijn gebed nooit verwaarloosde, wat er ook gebeurde in zijn leven. Dat kun jij ook doen. “Als je bidt, ga dan je binnenkamer in,” zei Jezus tegen zijn leerlingen (Matteus 6:6). Maar hoe doe je dat? Lees er hier over.

Laten we bidden dat onze persoonlijke relatie met Jezus gevoed mag worden door Gods Woord en door een leven van gebed.

Lees ook
Help, ik heb geen kwalitijd!
Trek je terug in je binnenkamer
Hier ben ik, ik luister

Meld je aan en ontvang onze berichten in je mailbox