Hoogfeest H. Drie-eenheid: Doopt hen in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest

Foto: Allec Gomes – Unsplash.com

Op de zondag na Pinksteren viert de Kerk het hoogfeest van de Heilige Drie-eenheid. In het Evangelie (Matteüs 28: 16-20) lezen we dat de leerlingen na Jezus’ verrijzenis naar Galilea gaan, ‘naar de berg die Jezus hun aangewezen had’. Daar zagen ze Jezus, en ze wierpen zich in aanbidding voor Hem neer. Maar sommigen twijfelden…

Want het is heel wat om te geloven in een Drie-ene God: Vader, Zoon en Heilige Geest. De Drie-eenheid is het mysterie van God, en laat zien dat God relatie is. De Vader, de Zoon en de Geest zijn personen die in relatie met elkaar zijn . En door de Heilige Geest, de band van liefde tussen Vader en Zoon, zijn alle gedoopte christenen opgenomen in die relatie.

Dat is de belangrijkste boodschap van de Drie-eenheid, en van het hoogfeest dat we vieren: God wil ons laten delen in Zijn liefde, die groter is dan de wijde oceaan. En iedere keer dat je het kruisteken maakt, plaats je jezelf in de relatie met onze Drie-ene God: in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.

Het zal ons nooit lukken om het mysterie van de Drie-eenheid te begrijpen. En het hoeft ook niet. Maar je mag de Heer in gebed vragen om geloof in Zijn Drie-ene liefde voor jou. Hij zal het je zeker geven!

Op Kerknet: 3-eenheid uitgelegd met appel, glas water en lucifers, en Wat bedoelen we met de heilige Drie-eenheid? Omdat het toch best ingewikkeld is, vind je hieronder twee video’s (elk 3 min.) over ons geloof in de Drie-eenheid.

Lees ook
Pinksteren: Ze werden allen vervuld van de Heilige Geest
Groter dan de wijde oceaan
Vaste grond

Meld je aan en ontvang onze berichten in je mailbox