Roepingenzondag: Wees niet bang

Ook dit jaar organiseert de Kerk weer Roepingenzondag, dit keer op 25 april, de vierde zondag van Pasen. Op die dag horen we in de Mis de woorden van de evangelist Johannes over Jezus, de Goede Herder: ‘De schapen luisteren naar zijn stem; hij roept zijn schapen bij hun naam en leidt ze naar buiten. En als hij al zijn schapen naar buiten heeft gebracht, trekt hij voor hen uit, terwijl zij hem volgen, omdat zij zijn stem kennen.’ (joh 10:3-4)

Bij ‘roeping’ denken mensen vaak aan een leven als broeder of zuster, of als priester. Maar roeping is breder dan alleen het Godgewijde leven. Ook het huwelijk is een roeping. Op Roepingenzondag bidden we om roepingen, en er worden allerlei activiteiten georganiseerd.

Op Katholiekleven.nl vind je een video waarin rector Kuipers van het Ariënsinstituut vertelt over roeping. Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert een leuke (maar vanwege corona helaas online) speeddate, klik hier voor meer informatie. Lees hier de boodschap van Paus Franciscus voor deze Roepingenzondag. En hier vind je een overzicht van de activiteiten die voor Roepingenzondag worden georganiseerd. Kijk ook op roepingenzondag.nl.

Dit is ook een mooi getuigenis, te vinden op Kerknet: Jonge priester Stijn Vanhee: ‘Kies alsjeblieft iemand anders’ En hier vind je de column van Kardinaal Eijk over Roepingenzondag.

Hier vind je alles over het thema roeping op onze website.

Misschien is dit iets voor jou: Follow God’s voice:

Lees ook
Wie, ík?
e-Novice: de weg van de monnik
Wees niet bang!
Hier ben ik, ik luister
‘Roeping is belangrijk om gelukkig te worden’

Meld je aan en ontvang onze berichten in je mailbox