Zaterdag 6 augustus van 11 uur tot 17 uur: Kloostermarkt

Voor het promotiefilmpje, klik hier.

Op zaterdag 6 augustus (11 uur tot 17 uur) wordt er op het voorplein een kloostermarkt georganiseerd met producten uit eigen abdij zoals  ikonen , geschilderde kaarsen, boekjes en andere producten gemaakt door de boekbinderij als ook spullen die de zusters willen opruimen van hun zolder. Ook verschillende andere kloosters zijn aanwezig zoals Zundert, Megen, Koningshoeven en zusters van het kostbaar bloed.

De natuurbegraafplaats Koningsakker zal aanwezig zijn om u te informeren over de  begraafplaats, en verder zijn er nog verschillende andere verkoopstanden die het oog zullen strelen met hun mooie producten zoals mooie lijkwaden, keramiek, een drukker die iets speciaals zal drukken voor die dag, speciale soorten zeep etc. Er zal een midwinterhoornmaker zijn die u de fijne kneepjes van het maken van dit instrument zal uitleggen en u kunt ook uw kennis bijspijkeren over het maken van linnen van vlas. Ook voor de kinderen is er iets leuks.

Het geheel zal opgeluisterd worden door gezellige muziek en zang van de groep Elkerlyck.

De kokkin van Koningsoord zal zorgen voor een heerlijke vegetarische hap en als u wilt kunt u daar een lekker trappist bij drinken,  genietend van de prachtige omgeving.

U kunt parkeren bij het gebouw van de natuurbegraafplaats en mensen die slecht ter been zijn kunnen rekenen op gratis vervoer naar de markt.