Open Kloosterdag

9 juni 2024

Op zondag 9 juni 2024 wordt voor de elfde maal de Open Kloosterdag gehouden. Ruim 25 kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Met dit initiatief willen wij als religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Wij willen graag laten zien hoe wij in deze tijd vormgeven aan religieus leven.

Wat is jouw verhaal?

We nodigen je van harte uit voor een bezoek. Wij vertellen ons verhaal: wie wij zijn, wat wij doen en waarom we kiezen voor een leven in dienst van God en mensen.  En we luisteren ook graag naar jouw verhaal. Kom ook, we gaan graag met je in gesprek.

Programma: 13.30 – 17.00 uur

Bezoek en ontmoeting in:

  • Verschillende leefruimtes binnen het klooster:
    Kloosterpand – waar ook zelfgeschilderde iconen te zien zijn, kapittelzaal, scriptorium en refter
  • Gastenhuis – hier is ook drinken verkrijgbaar
  • Boekbinderij
  • Kerk alleen voor stiltemomenten en gebed
  • Abdijwinkel
  • 13.45 u en 15.30 uur – Dvd over ons leven met gesprek na afloop
  • 17.00 uur  Vespers

Routebeschrijving

Met trein en bus:
Vanaf station Arnhem Centraal en vanaf Station Ede-Wageningen rijden er NS-sprinters naar station Oosterbeek. Vanaf station Oosterbeek is het ongeveer 20 minuten lopen tot de abdij.

Met de auto:
Vanuit Nijmegen: A50 afslag 19: Renkum/Oosterbeek. Daarna richting Oosterbeek volgen. In Oosterbeek eerste stoplicht links (Stationsweg), direct over de spoorbrug linksaf, bordjes Abdij Koningsoord volgen.
Vanuit Utrecht/ Apeldoorn: A12 afslag 25: Oosterbeek, Richting Oosterbeek volgen op de Amsterdamseweg (N 224). Afslag Oosterbeek (Dreijenseweg) tot vlak voor de spoorbrug rechtsaf, bordjes Abdij Koningsoord volgen.

Let op: De GPS geeft een verkeerde route aan voor het laatste stukje, maar als je Johannahoeve 2 6861 WJ Oosterbeek kiest in plaats van Johannahoeveweg 79, dan kom je wel in de goede richting en zul je vlakbij het logo van de Mill Hill missionarissen een wegwijzer naar Abdij Koningsoord vinden. Er is parkeergelegenheid bij de abdij.

Gij zegt – en mijn hart spreekt het na: ‘zoekt Mijn Aanschijn’.
Uw Aanschijn, Heer, wil ik zoeken.

Psalm 27

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Ik geef mij op voor de volgende nieuwsbrief:(Vereist)
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!