Abdijgroep

De Abdijgroep bestaat uit een groep mensen die ervoor heeft gekozen zich te verbinden aan Abdij Koningsoord, om samen het pad van de cisterciënzer spiritualiteit op te gaan, waarbij we ons voeden met de Regel van Benedictus. Wij leven ons leven buiten de kloostermuren volgens de waarden en grondgedachten die hierin verborgen liggen. We leren van elkaar, we oefenen en vinden de inspiratie om in ons dagelijks leven rustig en met aandacht te leven, ieder op haar of zijn manier.

Regel van Benedictus

De Abdijgroep is opgericht in 2004. Jaarlijks komen we zes zaterdagen en een weekend bij elkaar in de abdij. Tijdens deze bijeenkomsten leven we mee op het dagritme van de zusters en verdiepen we ons vanuit verschillende bronnen in de Regel van Benedictus. Eén van de zusters onderhoudt vanuit de abdijgemeenschap de band met de abdijgroep. De grondthema’s waarop we ons houvast bouwen zijn: gebed, meditatie, lectio divina, eenvoud van leven en gemeenschapsbesef.

Internationale beweging

We zijn aangesloten bij de International Association of Lay Cistercian Communities die eens in de drie jaar samenkomt voor interactie en verdere ontwikkeling van deze beweging binnen de cisterciënzerfamilie.

Ben je op zoek naar spirituele verdieping in de praktijk van je dagelijks leven? En verlang je daarbij naar de steun van anderen en de verbondenheid met een groep mensen die samen en alleen de cisterciënzer spiritualiteit willen leven? Dan is de Abdijgroep Koningsoord misschien iets voor jou.

Meer informatie: abdijgroep@gmail.com

De wet van de Heer is volmaakt: en behoedt de ziel voor verdwalen.

Psalm 19

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Ik geef mij op voor de volgende nieuwsbrief:(Vereist)
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!