Jonge mensen

Verlang je naar stilte, naar bezinning, gebed? Wij, de zusters van abdij Koningsoord ontvangen je met open armen om een paar dagen mee te leven in het ritme van onze abdij. Verblijf in het gastenhuis en ontdek iets van het geheim van het abdijleven, waar wij als zusters in harmonie met God en elkaar willen leven. De deuren van het gastenhuis staan voor je open.

Gesprek met een zuster

Je kunt één of meerdere nachten in het gastenhuis verblijven. Je bent daarbij welkom om de gebedstijden met ons mee te vieren. Tijdens je verblijf kun je ook genieten van een wandeling in de mooie omgeving van onze abdij. En wij staan gastvrij open voor een gesprek met jou. Zo word je verblijf in het gastenhuis een verrijking voor je leven.

Praktisch

• Het gastenhuis beschikt over 14 kamers, waaronder 3 tweepersoonskamers
• Er is ook een huiskamer met bibliotheek
• Maaltijden zijn gezamenlijk met de gasten; ontbijt en avondboterham in stilte
• Tijden van het dagritme (maaltijden, vieringen) vind je hier (link)
• Kosten: € 63,- voor 1 etmaal; bij meerdere overnachtingen € 55,- per etmaal. Korting is mogelijk voor studenten en bij minimum inkomen in overleg met zuster Benedict, gastenzuster.

Abdijweekend voor jonge mensen

Van vrijdag 15 maart 2024 tot zondagmiddag 17 maart organiseren we een abdijweekend voor jonge mensen. Je bent van harte welkom. Meer informatie vind je hier.

Idelize leefde een maand mee in de abdij

Idelize Vanbergen, 22 jaar uit het Vlaamse Maasmechelen leefde tijdens haar tussenjaar een maand mee met de zusters in Koningsoord.

Hoe lang ben je in abdij Koningsoord verbleven en wat heb je hier precies gedaan?

‘Ik ben een maand in de abdij verbleven, in april 2023. Ik heb meegeholpen met de dagelijkse taken van de zusters. Zo mocht ik helpen bij handenarbeid en achter het slot, vooral in het werkgedeelte. Ik heb voornamelijk in de keuken gewerkt, want de kokkin was met verlof dus ik mocht meehelpen. Hierbij hielp ik bij het maken van het eten voor de gasten. Zuster Guerric vertelde me wat ik moest doen. Ik heb van de sfeer mogen proeven en het werkritme in de abdij. Het werk was gevarieerd.

In de namiddag mocht ik vaak helpen in de grote tuin, zoals het onkruid wieden en de bloemen en planten water geven. Ik mocht ook helpen met poetsen in de kerk, in het gedeelte waar de gasten zitten. Ik kreeg een werkschema van de zusters en begon om 9.45 tot 12.00 en daarna van 14.30 tot 17 uur. Het was een mooie balans tussen werk en tijd voor mijzelf.

De zusters vroegen altijd of het niet te veel was omdat ik er voor de rust kwam, ze waren begripvol en lief en als het te veel was mocht ik een keertje overslaan. Ik heb er veel aan gehad. Tijdens handarbeid kreeg ik rust in mijn hoofd, omdat ik alleen daarop gefocust was. Het was een gestructureerd leven, elke dag opnieuw. Het was goed voor mijn eigen mentale welzijn en geestelijke verdieping. Ik mocht soms ook meehelpen bij de boekbinderij. De zusters binden boeken in die kapot zijn of uit elkaar vallen. Er is veel ervaring voor nodig om een boek helemaal in te binden. De zusters waren ongelofelijk open over hun leven. Ze vertelden ook hoe hun leven eruit zag voordat ze zuster waren. Al was er stilte, er was altijd verbondenheid.

Hoed mij, God, bij U zoek ik toevlucht!

Psalm 16

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Ik geef mij op voor de volgende nieuwsbrief:(Vereist)
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Volg ons!