Praktische informatie

Bent u binnenkort te gast in onze abdij of wilt u reserveren? Lees hier het corona-protocol.

Corona-protocol

Het gastenhuis is geopend, uitsluitend voor individuele gasten. Bent u binnenkort te gast in onze abdij of wilt u reserveren? Dan krijgt u van ons een aanmeldformulier en het corona-protocol. Wij vragen u vriendelijk het aanmeldformulier binnen en week ingevuld naar ons terug te sturen.

Beste gast,

We dienen nog steeds rekening te houden met het garanderen van veiligheid voor u zelf, voor andere aanwezige gasten en voor onze gemeenschap.

 1. Bent u op dit moment besmet met het corona-virus?
 2. Hebt u huisgenoten/gezinsleden met (een verdenking van) het corona-virus?
 3. Bent u korter dan twee weken geleden genezen van een besmetting met het corona-virus?
 4. Hebt u een of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, smaakverlies, verhoging of koorts (meer dan 37,5 graden)?
 5. Hebt u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 6. Bent u of zijn uw huisgenoten/gezinsleden in thuisisolatie.

Alleen als het antwoord op alle vragen ‘nee’ is, kunnen wij uw aanvraag verder in behandeling nemen en we vragen u verder om twee dagen voor de aankomstdatum de situatie opnieuw te beoordelen.

Is het antwoord op een van bovenstaande vragen alsnog ‘ja’, dan kan uw verblijf bij ons niet doorgaan. We vragen om ons in dat geval op de hoogte te brengen en uw verblijf te annuleren. Verder moge het ook duidelijk zijn dat wij u zullen verzoeken naar huis te gaan bij corona-gerelateerde klachten tijdens uw verblijf in ons gastenhuis.

Voorzorgsmaatregelen in het gastenhuis

 • Gebruik bij binnenkomst de desinfecterende handgel.
 • Wie het nodig vindt kan een mondkapje dragen, maar het is niet meer verplicht.
 • Was regelmatig uw handen.
 • Moet u onverwacht niezen/hoesten, doe dit dan in uw elleboog of in een papieren zakdoekje, dat u direct daarna weggooit.
 • Gebruik als u de gastenrefter binnenkomt altijd de desinfecterende handgel.

Kerk
In de kerk bent u welkom in alle gebedsdiensten.
U hoeft geen mondkapje meer op te hebben, maar gelieve dan wel ZACHTJES mee te zingen.

Eucharistieviering
• Op weekdagen is er alleen een Eucharistieviering op donderdagochtend om 9 uur (en op feesten van de Heer wanneer deze op een weekdag vallen evenals om 9 uur).
• De zondagse Eucharistieviering om 11.00 uur is toegankelijk (op afspraak vanwege 1,5m afstand).

Wij danken u hartelijk voor uw begrip en medewerking!

Gesloten dagen

Ons gastenhuis is iedere eerste zondag van de maand en de erop volgende maandag gesloten. Verder geldt dit ook voor enkele Hoogfeesten, en één of twee ‘gesloten weken’ per jaar, en tijdens onze jaarlijkse retraite in het najaar.

Maaltijden

Ontbijt en broodmaaltijd zijn in stilte.
De maaltijden zijn mild vegetarisch en worden gezamenlijk in de gastenrefter genuttigd. Bekijk hier de dagorde.

Diëten

Er kan uitsluitend rekening worden gehouden met een lactosevrij en/of glutenvrij dieet. Geeft u dit alstublieft aan bij de reservering.

Kamers

Het gastenhuis heeft 15 kamers, waaronder enkele tweepersoons. Er zijn 7 kamers op de begane grond en 8 op de eerste verdieping. In het gastenhuis is geen lift. Elke kamer is voorzien van douche en toilet. Ook heeft elke kamer een internetaansluiting (geen wifi).

De gasten hebben de beschikking over een aangename huiskamer, waar ook de gastenbibliotheek is.

Bad- en bedlinnen

Uit het oogpunt van het milieu verzoeken wij u zelf handdoeken en beddengoed mee te brengen (de bedden zijn voorzien van een dekbed). Het is mogelijk linnen te huren voor een bedrag van € 8. Geeft u dit alstublieft aan bij de reservering.